In deze onzekere periode is mentale steun heel fijn

Ik heb een half jaar coaching gehad van Anja: een leuke, vlotte en vriendelijke meid waarbij je je snel op je gemak voelt, die zich verdiept in je problematiek en je op een prettige en uitstekende manier begeleidt, stimuleert en activeert. We begonnen altijd even met een ongedwongen praatje, waarbij ze ook interesse toonde in de alledaagse dingen en mijn wel een wee. Naast de goede tips en adviezen die ze me gaf, was het een prettig idee dat je altijd even op haar terug kon vallen als je ergens mee zat. Juist in deze onzekere periode was een stukje mentale steun heel fijn. Door de goede handvatten die ze me heeft aangereikt zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ik zal haar missen en kan Anja van harte bij u aanbevelen!

W.H. – Kandidaat 2de Spoor

Kandidaat H. over 2de Spoor…

Het is kandidaat H. gelukt om binnen 4 maanden een nieuwe baan te vinden! Hoe? Dankzij zijn actieve en gemotiveerde opstelling. Zijn nieuwe baan, technical support specialist, is vergelijkbaar aan zijn oude functie, maar fysiek minder belastbaar. Ook sluit het heel goed aan bij zijn kennis en ervaring. Precies waar H. en zijn coach, Liesbeth Bezem, naar zochten.

Lees meer...

Happy mail

Hoi Ingrid,

Ik had vanmiddag het sollicitatiegesprek dat we samen hebben voorbereid de afgelopen periode. Het gesprek begon meteen heel goed. Ik kreeg direct de complimenten voor de aandacht die ik heb besteed aan mijn brief, CV en Leaflet.

Lees meer...

Het succesverhaal van Jarek

Jarek is sinds 10 jaar in Nederland en sinds die tijd ook aan het werk. Altijd bij dezelfde baas. Hij werkt hard en heeft het goed naar zijn zin.

Lees meer...

Het succesverhaal van Maikel

Maikel werkte in de IT-branche. Hij heeft ook allerlei gerichte opleidingen gevolgd in die richting. Doordat zijn huidige functie niet meer passend was door alle hectiek, kwam Maikel in een spoor 2 traject bij 2de Spoor.

Lees meer...

Succesverhaal van Toine

Jarenlang was Toine een autoschadehersteller. Het herstellen van schade aan auto’s, de juiste lak, de juiste kleur. Alles kon hij repareren en herstellen. Een echte vakman met alle benodigde opleidingen.

Lees meer...

Eind goed, al goed

Dat de inzet van 2de Spoor op lange termijn effectief kan zijn, bewijst het verhaal van de 52 jarige vrachtwagenchauffeur Erik. Hij is tijdens zijn traject geplaatst als vrijwilliger op een werkervaringsplaats in de Kringloop. Weliswaar geen betaalde baan, maar voor Erik is het een verademing om weer actief bezig te zijn en deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Erik en zijn coach sluiten het traject af met een positief gevoel. Maanden later krijgt 2de Spoor telefoon van Erik. Hij vertelt enthousiast dat hij mag starten als assistent-manager bij de Kringloop. Het is een betaalde functie voor 36 uur. Een mooie bevestiging dat het werk van 2de Spoor positieve gevolgen kan hebben in een latere fase. Eind goed, al goed!

Ik ben weer een tevreden mens

Na 8 maanden letterlijk niets meer gedaan of leuk gevonden te hebben in mijn leven, durf ik nu te zeggen dat ik mede door 2de Spoor weer zin heb in de toekomst.
Ik kwam in het spoor 2 traject terecht vanwege een burn-out. Een vriendelijke coach van 2de Spoor kwam bij me thuis langs voor een intake gesprek. Snel had ze door wat er aan de hand was en ze ging direct vakkundig met me aan de slag.

Lees meer...

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

“Door een grote reorganisatie werd ik gedwongen op zoek te gaan naar een andere baan. In eerste instantie was ik erg boos op mijn werkgever en was ik daardoor tot niks in staat. 2de Spoor kwam het re-integratietraject begeleiden. De coach liet me inzien dat ik het niet moest opgeven, maar juist gebruik moet maken van de nieuwe kansen die kunnen komen. Dankzij deze gesprekken ben ik het anders gaan bekijken. Ik werd enthousiast voor deze nieuwe kansen en kreeg weer energie en de motivatie om verder te gaan. 
Inmiddels ben ik omgeschoold en werk ik in de thuiszorg. Een heel andere branche, maar ik merk dat het erg goed bij me past. Ik ben helemaal blij!”

Jenny – kandidaat 2de Spoor

Goede en nuttige dagbesteding

“Nadat ik door een val in een rolstoel belandde, had ik de hoop op een leuke baan opgegeven. De coach van 2de Spoor heeft me gestimuleerd om een goede en nuttige dagbesteding aan te houden. Ondanks dat ik 100% ben afgekeurd, ga ik nu elke dag met veel plezier naar mijn werk. Het werken in een asielzoekerscentrum geeft mij weer de waardering en de identiteit die ik lang kwijt was. Het is weliswaar vrijwilligerswerk, maar ik haal er veel voldoening uit. Bedankt hiervoor!”

Hosnia - kandidaat 2de Spoor

Een onhoudbare situatie

Isabelle werkt bij een grote gemeente in het midden van land. Ze werkt er al jaren met plezier, maar het loopt al tijden niet lekker op haar afdeling. Ook kan ze niet overweg met haar chef. De situatie is niet meer houdbaar voor Isabelle. 2de Spoor start het outplacementtraject en samen met Isabelle brengen ze in kaart wat de mogelijkheden voor Isabelle zijn. 2de Spoor houdt ondertussen contact met de afdeling personeelszaken. Op een andere afdeling binnen het gemeentehuis blijkt er een functie vrij te komen die voor Isabelle op het lijf is geschreven. Een nieuwe functie, op een nieuwe afdeling, in hetzelfde bedrijf: de perfecte oplossing. Isabelle vertelt: “2de Spoor heeft me gedwongen om goed naar mijn wensen en mogelijkheden te kijken en niet te blijven vasthouden aan (schijn) vastigheid of veiligheid. Ik zit nu helemaal op mijn plek en kan nog steeds lunchen met mijn eigen collega’s. Ik heb ineens veel meer energie.”

Isabelle – kandidaat 2de Spoor

Sociaal isolement

Jarenlang was Cees werkzaam bij een grote retail organisatie. Werk was zijn lust en zijn leven, maar tevens zijn enige sociale activiteit. Om het werk vol te houden liep Cees al jarenlang op zijn tenen en nog redde hij het niet. 2de Spoor heeft hem middels een outplacement begeleid. De grootste uitdaging was om Cees uit het sociaal isolement te halen. De coach heeft alle instanties bezocht met Cees, de aanvragen ingediend en lijntjes uitgezet voor nieuwe sociale contacten. Cees geeft aan dat hij onze coach enorm gaat missen en dat hij haar erg dankbaar is.

Cees - kandidaat 2de Spoor

Voorspoedig traject

Richard is een jonge vader die met veel plezier werkt bij een bedrijf als steigerbouwer. Vanwege  fysieke klachten kan hij het werk niet meer uitvoeren. Dit gegeven brengt veel stress met zich mee en Richard ziet geen mogelijkheden meer. 2de Spoor start het outplacementtraject op en regelt op kort termijn een opleiding ‘Veiligheidskundige’ voor Richard die vergoed zal worden door de werkgever. Ook zorgt de coach ervoor dat Richard direct ervaring op kan doen bij een stageplek. Richard fleurt in korte tijd helemaal op. Binnenkort rond hij zijn opleiding af. “Zonder de hulp van mijn coach was dit niet zo voorspoedig gelopen,” aldus Richard. 

Richard - kandidaat 2de Spoor

Kandidaat Henny over 2de Spoor…

Ik geloofde er eigenlijk zelf niet meer zo in, maar Mirelle heeft met haar  no nonsense  aanpak en motivatie het beste in mij naar boven weten te halen! Met alle aandacht voor mijn persoonlijke situatie en beperkingen. Ik heb me in laten inschrijven als zelfstandig Internet Ondernemer en mag nog een klein gedeelte bijverdienen van het UWV. Door Mirelle’s super goede begeleiding hierbij, heeft zij ervoor gezorgd dat ik met mijn 58 jaar niet met een gebogen hoofd achter de geraniums hoef te zitten. Ik heb ondanks mijn beperkingen heel veel zin in het online ondernemen, al is het dan beperkt!

Lees meer...

Dag bang vogeltje. Hallo sterke vrouw!

Bij sommige mensen zit écht alles tegen. Nelleke heeft zoveel ellende meegemaakt, dat ze haar leven niet meer op de rit weet te houden. Bij 2de Spoor lucht ze haar hart en praat ze over gebeurtenissen die ze nog nooit met iemand anders heeft gedeeld. Met resultaat; aan het einde van het traject neemt 2de Spoor afscheid van een vrolijke vrouw die sterk in het leven staat.

Lees meer...

De oude Cees is terug!

Toegeven dat je te veel hooi op je vork neemt, is erg moeilijk. Cees blijft stug doorwerken, terwijl zijn baas hem ziet wegglijden. Een outplacementtraject is het gevolg... 2de Spoor doet er alles aan om hem weer op het goede spoor te krijgen.

Lees meer...

Geluk bij een ongeluk

Je baas wil je niet kwijt, maar ziet gaan andere uitweg dan het opzetten van een tweede spoor traject. Voor Thera zit er niets anders op dan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Ze heeft niet in de gaten dat ze daarvoor niet ver hoeft te zoeken...

Lees meer...

Talent gaat nooit verloren

Je vindt dat je de leukste baan van de wereld hebt, maar je lichaam laat het niet toe het werk uit te voeren. Het is Mario die dit overkomt. Niets slaat hem uit het veld. Samen met 2de Spoor zoekt hij een oplossing om toch zijn talent te blijven gebruiken.

Lees meer...

Dromen bestaan wel degelijk...

Als Herman geen uitweg meer ziet in zijn huidige baan, besluit hij zijn droom achterna te jagen. Een eigen bedrijf op het gebied van fotografie. Iets wat hij al jarenlang als hobby uitvoert, maar nu de knop om wil zetten en er zijn geld mee wil verdienen. 2de Spoor ondersteunt Herman waar ze kan. Samen bouwen ze aan een nieuw bedrijf. En met succes!

Lees meer...

Als je droombaan in duigen valt...

Als kind al droomde Anneke van een baan met baby’s en besloot kraamverzorgster te worden. Jarenlang heeft ze het vak met plezier uit kunnen voeren totdat ze door lichamelijke klachten niet meer voor 100% haar werk kan uitvoeren. Haar droombaan valt in duigen. Anneke is de wanhoop nabij, totdat 2de Spoor haar nieuwe kansen aanreikt.

Lees meer...

Terug

2de Spoor bij RTL Lifestyle Experience

Bedrijfsfilm

Ons team

Traject aanmelden...

Succesverhalen...

 • “In deze onzekere periode is
  een stukje mentale steun
  van 2de Spoor heel fijn”
 • “Door 2de Spoor geloof ik
  weer in het vinden van een andere baan”
 • “Eindelijk een baan waarvoor
  ik me 100% kan inzetten”
 • “Zo blij als een kind
  met de creatieve oplossing
  van 2de Spoor.”
 • “Bedankt voor alle
  ondersteuningen en adviezen!”
 • “Accuraat, persoonlijk en actief. Dat is 2de Spoor voor mij”
 • “2de Spoor opende mijn ogen. Het was tijd om voor mezelf te kiezen...”
 • “Ik lach weer en heb weer zin in het leven. Bedankt Mirelle. Ook namens mijn dochter!”
 • “Alle lof voor Mirelle
  en haar team!”
 • “2de Spoor heeft ervoor gezorgd dat ik met mijn 58 jaar niet met een gebogen hoofd achter de geraniums hoef te zitten”
 • “Ik ben weer helemaal blij”
 • “Ik heb mijn identiteit weer terug gevonden”
 • “Een dikke pluim voor team 2de Spoor!”
 • “Ik ben je dankbaar en ga je begeleiding missen!”
 • “Voor het eerst in jaren durfde iemand mij een schop onder mijn kont te geven. Net wat ik nodig had om in beweging te komen”
 • “De samenwerking met 2de Spoor was in één woord FANTASTISCH”

2de SPOOR Tweets...

RT @Evelien_Smits: @2deSpoor @turgut100 #Evelien Smits zal met veel plezier aanwezig zijn!!

2de Spoor nieuwsbrief